Anouk: “Die gevreesde sportschool, werd mijn nieuwe thuis.”

Deze week gaan wij in gesprek met Anouk.

Anouk is 20 jaar en brak in 2017 haar bekken op 7 verschillende plekken tijdens een val van een paard. Wekenlang kon ze niet lopen. De kilo’s vlogen eraan en Anouk zag haar lichaam veranderen. Vandaag, 4 jaar later, voelt ze zich fitter en sterker dan ooit. Met ons deelt ze haar verhaal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Wat maakt jou vandaag de dag zo sterk en zelfverzekerd?
“Na mijn ongeluk in 2017 kwam ik wekenlang in bed te liggen. Ik bewoog nauwelijks, maar at, uit frustratie en verveling, wel veel. De kilo’s vlogen eraan. Een paar weken later, hersteld van mijn ongeluk, trok ik mijn kledingkast open om me eindelijk weer mooi aan te kleden. Echter paste ik mijn oude kleren niet meer. In de weken en maanden die volgden begon ik me steeds onzekerder te voelen over mijn lichaam. Op foto’s die ik terugkeek was ik altijd “de dikste.” Niet alleen fysiek, maar ook mentaal ging ik steeds minder lekker in mijn vel zitten.

Ik moest van mezelf weer sporten. Toen begon ik met cross-fit en werd ik sterker, maar door mijn ongezonde eetpatroon viel ik niet af. In de zomer van 2019 namen vrienden mij mee naar de sportschool. De sportschool, waar ik eerst echt helemaal niks mee had, werd mijn nieuwe thuis. Voor het eerst ging ik sporten omdat ik het lekker en leuk vond in plaats van dat ik het van mezelf “moest” doen.

Internet, boeken en ervaringen van anderen hielpen mij op het gebied van voeding. Het resultaat? In de zomer van 2020 was ik bijna 25 kilo kwijt! Ik realiseerde me hoe belangrijk voeding is om je fysieke doelen te behalen.

Mijn hele fysieke proces heb ik vastgelegd met foto’s. Als ik nu terugkijk op deze foto’s ben ik zo ontzettend trots op mezelf. Echter was ik nooit zo ver gekomen zonder de lieve mensen om mij heen. Het vertrouwen dat ze in mij hadden, heeft ervoor gezorgd dat ik zover ben gekomen en dat ik vandaag de dag nog altijd zelfverzekerd ben.”

 

Welke producten hebben je bij het behalen van jouw doelen geholpen?
“Na verloop van tijd leerde ik het belang van voldoende eiwitten. Ik begon met het drinken van whey protein shakes na mijn trainingen. Eten moet voor mij lekker zijn. Ik ga geen vette vis eten omdat dat gezond is, terwijl ik dat niet lekker vind. Daarom neem ik omega 3.

Bakken vind ik superleuk om te doen. Ik probeer gezonde baksels te maken met eiwitpoeder. Van pannenkoeken tot aan gezonde brownies.”

 

Wat zijn jouw doelstellingen voor de toekomst?
“Het komende jaar wil ik me focussen op een gezonde relatie met voeding. Begin 2021 ben ik geopereerd waardoor ik opnieuw wekenlang niet kon trainen. Nu ben ik weer lekker aan de slag. Aankomende zomer ga ik, als de situatie het toelaat, naar Korea verhuizen om te studeren. Als ik hiervan terugkom ben ik van plan om onder begeleiding te werken aan mijn droomfysiek. Het is mijn ambitie om eind 2022 voor het eerst op het podium te staan in de bikini fitness klasse!”

Heb jij net als Anouk een verhaal waarmee jij anderen wilt inspireren, maar vooral, een verhaal waarmee je jezelf enorm hebt overtroffen? Stuur dan een mailtje naar nina@patser.life  of schijf je hier in.

Volg je Patser.life al op social media? Het lijkt ons leuk om je ook daar te zien!
Aanbevolen producten