Gezonde en lekkere cupcakes

Recept: Gezonde en lekkere cupcakes

Niets is beter dan jezelf af en toe verwennen met een heerlijke cupcake tijdens het ontbijt, als snack of als toetje. De zachte textuur, de fluffyness en het schattige uiterlijk maken het allemaal heel verslavend. Het nadeel van cupcakes die we in de winkel halen, is dat ze lege calorieën bevatten met nog eens een kiloschep suiker erboven op. Gelukkig is dit niet het geval bij deze cupcakes. Nee, met als basis de Patser maaltijdshake.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gezonde en lekkere cupcakes: slechts twee ingrediënten

Wat heb je nodig?

  • 170 gram Creamy Vanilla maaltijdshake (je kunt ook variëren met andere smaken)
  • 100 ml havermelk
  • 30 gram gesneden stukjes pure chocolade met 70% cacao (optioneel)

Niets is beter dan jezelf af en toe verwennen met een heerlijke cupcake tijdens het ontbijt, als snack of als toetje. De zachte textuur, de fluffyness en het schattige uiterlijk maken het allemaal heel verslavend. Het nadeel van cupcakes die we in de winkel halen, is dat ze lege calorieën bevatten met nog eens een kiloschep suiker erboven op. Gelukkig is dit niet het geval bij deze cupcakes. Nee, met als basis de Patser maaltijdshake, zijn deze cupcakes rijk aan essentiële mineralen, vitamines, eiwitten en voedingsvezels. Dit is nog eens verantwoord en gezond snacken. Geschikt voor elk moment van de dag. Aangezien het lekker makkelijk is om in je broodtrommel te stoppen en mee te nemen, kun je wanneer en waar dan ook ze tevoorschijn toveren.

Voor de Patser maaltijdshakeliefhebbers opent dit recept nieuwe deuren naar nog meer manieren om van de maaltijdshake te genieten. Zonder al teveel gedoe, laten we snel ons bakgerei erbij halen en direct beginnen. 

Bereidingswijze (voor circa 4 cupcakes)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
  2. Vul een kom met 170 gram White Chocolate Raspberry maaltijdshake en giet er 100 ml havermelk bij.
  3. Meng het goed door elkaar. Voeg ook de gesneden chocoladestukjes eraan toe. Blijf zolang doorroeren totdat het een klevend mengsel is geworden.
  4. Schep het mengsel evenredig over de vier muffinvormen.
  5. Bak het in de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat ze een mooi goudbruin kleurtje hebben gekregen.

Bon appetit!

P.S. Je kunt natuurlijk ook voor meer variatie kiezen door de volgende keer stukjes fruit of nootjes te gebruiken.

Samenstelling gezonde cupcakes

SamenstellingPer 4 cupcakesPer cupcake
energetische waarde595 Kcal/ 2510,9 KJ148,8 Kcal/ 627,7 KJ
Vetten8,5 gram2,1 gram
   waarvan verzadigd1,9 gram0,5 gram
koolhydraten78,2 gram19,6 gram
   waarvan suikers4,1 gram1,0 gram
eiwitten40,8 gram10,2 gram
voedingsvezel20,4 gram5,1 gram
zout (NaCl)0,2 gram0,05 gram
mineralen2,4 gram0,6 gram
Volg je Patser.life al op social media? Het lijkt ons leuk om je ook daar te zien!
Deze artikelen vind je vast ook leuk
Aanbevolen producten